Max Verstappen is zesde geworden in de Grand Prix van Singapore. Een slechte start wierp hem ver terug, waardoor het zicht op het gehoopte podium vertroebelde.

Het had echter niet veel gescheeld of Max Verstappen had de finish nooit gezien. Bij de start komt hij slecht weg. Carlos Sainz probeert om hem heen te sturen, maar tikt daarbij Nico Hülkenberg in de rondte. De Force India schuift pal voor de Red Bull van Verstappen langs linksaf de muur in.

Verstappen valt terug naar de achtste plek, waardoor het podium opeens heel ver weg lijkt. Hij is op de superzachte banden ook niet in staat terrein goed te maken op de mensen voor hem. Na ronde dertien duikt hij de pits in voor een vers setje supersofts. Hij valt daarbij terug naar P15.

De opmars verloopt wat verder naar achteren een stuk vlotter. Het brengt Verstappen tot achter Daniil Kvyat in de Toro Rosso. De Rus is echter niet van plan de man die hem van zijn Red Bull-zitje beroofde makkelijk voorbij te laten. Verstappen gooit en smijt zijn bolide aan alle kanten naast de Toro Rosso, maar Kvyat laat hem brutaal staan. Verstappen moet uiteindelijk afhaken in het duel.

Bij zijn tweede pitstop, waarbij hij opnieuw de superzachte banden onder zijn auto laat monteren, valt hij terug naar de dertiende plaats. Hij heeft op dat moment alleen nog maar op de superzachte banden gereden, wat betekent dat hij sowieso nóg een keer naar binnen moet. Met nog een kwart van de race te gaan duikt hij in vijfde positie de pits in om de geelgerande zachte banden te halen voor de laatste stint van de race.

Max Verstappen arriveert ronden later wederom aan de staart van Daniil Kvyat, maar een tweede show tussen de twee blijft uit. De Nederlander maakt korte metten met zowel de Toro Rosso-coureur als met Sergio Pérez, waarmee Kvyat aan het bakkeleien was. Even later moet ook Fernando Alonso in zijn McLaren eraan geloven. Sebastian Vettel is op de vijfde plaats te ver weg voor de Nederlander, waardoor Verstappen uiteindelijk genoegen moet nemen met P6.