McLaren heeft voortijdig een eind moet breien aan de eerste testdag in Barcelona. Problemen met de MGU-K houden de bolide in ieder geval donderdagmiddag aan de kant en wellicht ook de complete vrijdag.

Het zit McLaren in de voorbereidingen op het nieuwe seizoen nog niet echt mee. In Jerez bleef het aantal gereden meters al zeer beperkt en ook in Barcelona wil het nog niet echt lekker vlotten. Hoewel Jenson Button veelbelovend van start ging en redelijk snelle tijden liet noteren, kwam Button niet verder dan een totaal van 21 ronden.

De reden daarvan is een probleem met de MGU-K, het systeem waarmee energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen en omgezet in elektriciteit, te gebruiken voor meer pk’s. De enige (tijdelijke) oplossing van het probleem is het vervangen van de volledige krachtbron, maar om dezelfde problemen in de nabije toekomst te voorkomen is het noodzakelijk om het onderdeel te vervangen door een herzien exemplaar.

“Helaas kunnen we tot zaterdag niet beschikken over een dergelijk nieuw onderdeel”, aldus Honda-kopstuk Yasuhisa Arai. “Dat betekent dat we op vrijdag tegen dezelfde problemen aan kunnen lopen als we de bolide in dezelfde configuratie opnieuw de baan op sturen.”

Toch zit Arai nog niet bij de pakken neer wat betreft de mogelijkheden op vrijdag: “Dit soort problemen hoort bij testen. We zullen kijken of we vannacht enkele aanpassingen aan de bolide kunnen doen om Fernando Alonso morgen zo goed en kwaad als het gaat tijd op de baan te gunnen.”