McLaren-directeur Simon Roberts denkt dat het nog even zal duren voordat de topteams de Pirelli-banden volledig hebben doorgrond. Maar op termijn denkt hij wel dat de grote verschillen in de uitslagen zullen afnemen.

Pirelli-chef Paul Hembery verklaarde na de Canadese Grand Prix dat de reguliere rangorde zich zal herstellen naarmate de topteams de nukken en grillen van het rubber onder controle krijgen. Volgens Red Bull-teams Christian Horner kan dat echter nog wel dertien races duren.

Roberts noemt de uitspraak van Hembery nog wat voorbarig, maar denkt dat er wel een kern van waarheid in zit. “De teams leren steeds meer, dat is zeker”, zegt hij. “Maar of iemand het raadsel zal oplossen, weet niemand. Iedere race vergaren we meer data en de grote teams zullen absoluut stappen vooruit zetten.”

“In Canada hebben we veel geleerd en daar kunnen we zeker voordeel uit halen”, vervolgt Roberts. “Maar ik denk niet dat we de oplossing al hebben gevonden. Pas als we in Valencia een dubbelzege boeken, durf ik te zeggen dat we op de goede weg zitten. Maar vooralsnog blijft het een uitdaging.”