Toro Rosso ontbindt het contract van technisch directeur per 23 maart 2019, waarna de weg vrij is voor hem om naar McLaren te gaan. Jody Egginton neemt de functie van Key over bij Toro Rosso.

McLaren kondigde de komst van Key in juli vorig jaar al aan, maar Toro Rosso wilde zijn sleutelfiguur niet zomaar laten gaan. Na maanden van onderhandelingen hebben de twee teams dan toch overeenstemming bereikt. Key debuteerde in 1998 in de Formule 1 bij Jordan en werkte zich op van data-engineer tot technisch directeur. In 2010 stapte hij over naar Sauber om zich twee jaar later bij Toro Rosso te voegen.

Na een flinke reorganisatie was McLaren op zoek naar een technisch directeur. In april vorig jaar vertrok Tim Goss bij het team en ook het dienstverband van hoofdengineer Matt Morris werd beëindigd. Ook de kop van teambaas Eric Boullier rolde na een reeks teleurstellende jaren. Inmiddels heeft McLaren Andreas Seidl aangetrokken als zijn opvolger, maar de voormalig Porsche-man kan pas in mei beginnen.