Zelfs als de Honda-krachtbron onbetrouwbaar blijft en de prestaties tegen blijven vallen, zal het team van McLaren niet zelf een motor gaan bouwen.

De automobielafdeling van McLaren bouwt motoren voor de eigen straatauto’s en het GT-programma. Maar directeur Zak Brown zegt dat het Britse team geen eigen krachtbron voor de Formule 1-auto zal ontwikkelen.

“Een klantenmotor moet aan andere economische eisen voldoen en wordt bovendien op een andere manier gebruikt, ten opzichte van een Formule 1-power unit”, meent Brown. “We zijn geen motorfabrikant, maar een raceteam en een autoconstructeur. Een eigen motor bouwen is nu dus niet aan de orde. Maar wie weet wat we over tien jaar kunnen doen.”

Ondanks de moeizame start en de aanhoudende problemen met de Honda-motor blijft Brown vertrouwen houden. “We werken samen met Honda om zo snel mogelijk weer competitief te worden”, zegt hij. “Het is voor ons allemaal moeilijk, maar we hebben een gezonde relatie. We werken hard om het ultieme doel te bereiken, en dat is natuurlijk om uiteindelijk weer samen wereldkampioen te worden.”