Als McLaren ten tijde van haar thuisrace in Silverstone de weg naar boven nog altijd niet heeft gevonden, zal het in de tweede helft van het seizoen ‘radicale veranderingen’ aan haar auto maken.

McLaren begon goed aan 2014, met een tweede en derde plek in Australië, waarna het ook in Maleisië met beide auto’s in de punten finishte, maar sindsdien staat het team uit Woking droog en lijkt het niet op snelheid te kunnen komen.

Zoals elk team heeft McLaren een ontwikkelingsprogramma uitgestippeld voor haar auto, de MP4-29, maar als dit over vier races nog niet voor vooruitgang heeft gezorgd, is de kans groot dat McLaren het over een andere boeg gooit, vertelt kopstuk Eric Boullier.

“De volgende twee races, die in Monaco en Canada, zijn wat apart door de layouts van de circuits aldaar”, zegt hij over de eigenlijk op zich staande Grands Prix. “Maar”, zo vervolgt McLarens racing director: “De daaropvolgende races in Oostenrijk en Groot-Brittannië zullen wel een duidelijk beeld geven van hoe we ons ontwikkelen en of ons programma vruchten afwerpt, dus die worden erg belangrijk voor ons.”

Boullier benadrukt dat hij niet denkt (of verwacht) dat McLaren in Silverstone weet te winnen, maar geeft aan dat de race op Silverstone wel eens het moment kan zijn dat McLaren een streep onder haar huidige ontwikkelingsprogramma zet en wat anders gaat proberen.

“Ik denk niet dat we dan al besluiten om 2014 af te schrijven en ons volledig op onze bolide voor 2015 te richten, maar ik denk wel dat we vanaf dat moment – als het inderdaad niet beter gaat – met meer radicale updates en ideeën voor onze huidige auto zullen komen.”