McLaren heeft met Jenson Button en Sergio Pérez coureurs in dienst die vorig jaar niet echt wisten uit te blinken in de kwalificatie, maar dat is voor sporting director Sam Michael geen reden om zich zorgen te maken.

Button kwalificeerde zich vorig jaar weliswaar vijf keer op de voorste rij – waarvan één keer op pole – maar had ook genoeg weekends waarin hij op zaterdag slecht uit de verf kwam. Wat het kwalificatieduel met zijn toenmalige teamgenoot Lewis Hamilton betreft, liegen de cijfers er dan ook niet om: Hamilton won dat namelijk met zestien tegen vier.

Pérez begon vorig jaar slechts zeven races vanuit de toptien, met een vierde plek als beste startpositie. Op zich geen slechte resultaten, aangezien hij in 2012 nog voor Sauber reed, maar de Mexicaan reed teamgenoot Kamui Kobayashi nou ook weer niet bepaald zoek.

In negen van de twintig sessies was het namelijk Kobayashi die de snellere Sauber-coureur was, terwijl Kobayashi zich bovendien drie keer bij de eerste drie wist te voegen, waarvan één keer op de eerste startrij.

Tegenover Autosport laat Michael hoe dan ook weten dat hij en McLaren zich geen zorgen maken om de kwalificatieprestaties van het tweetal. “Het is niet iets waar we ons druk om maken”, vertelt hij.

“Jenson slaagde er eind van vorig jaar namelijk in het lek boven te krijgen en zijn kwalificatieproblemen op te lossen. Van Pérez weten we pas wat we op zaterdag aan hem hebben als hij een paar weekends voor ons heeft gereden, maar hij zat bij Sauber altijd dicht bij zijn teamgenoot in de buurt, dus het is niet zo dat hij zich niet goed kan kwalificeren.”

“Daarnaast is de zaterdag natuurlijk ook weer niet de belangrijkste dag van het raceweekend”, benadrukt Michael. “Het is natuurlijk fijn om op poleposition te staan en dat is ook waar we naar streven, maar uiteindelijk gaat het er om wat er op zondag gebeurt, want dan worden de punten verdeeld.”

“Verder is het moeilijk om voorspellingen te doen over de kwalificatie, aangezien de nieuwe Pirelli-banden waarschijnlijk een grote rol gaan spelen. Ik denk echter dat de veranderingen aan de banden juist goed zullen uitpakken voor onze coureurs.”