McLaren heeft bevestigd dat Nyck de Vries nog altijd deel uitmaakt van het Young Driver Programme. Over zijn positie waren enige twijfels ontstaan na een rumoerige periode bij McLaren.

De Vries werd als karttalent bij McLaren binnengehaald door Ron Dennis, die eind vorig jaar aan de kant werd gezet bij McLaren. De Vries kwam vorig seizoen uit in de GP3 en won daar twee races. In 2015 won hij de slotrace van de Formule Renault 3.5 en het jaar daarvoor veroverde hij de Europcup Formule Renault 2.0-titel.

“Nyck liet vorig jaar opnieuw zien dat hij een coureur is om rekening mee te houden”, zegt McLaren-directeur Zak Brown. “Hij maakt al sinds zijn karttijd deel uit van McLaren en combineert snelheid met een geweldige passie voor autosport, een enorme vastberadenheid en een zeer professionele houding. Hij is een indrukwekkend jong talent.”

McLaren geeft aan dat er binnenkort meer bekend wordt over waar De Vries komend jaar zal rijden. Hij is bezig met een zitje in een ‘groot internationaal kampioenschap’. Hij zal in ieder geval simulatorwerk verrichten, samen met de andere McLaren-talenten, GP2-coureur Nobuharu Matsushita en nieuwkomer Lando Norris die het Europees F3-kampioenschap zal betwisten,. Al blijft Oliver Turvey het leeuwendeel van dat werk doen.