McLaren heeft vandaag zijn nieuwe auto voor dit jaar gepresenteerd. Zo radicaal als vorig jaar is de wagen niet. Eigenlijk ziet hij er ‘gewoon normaal’ uit.

 

Lewis Hamilton, Jenson Button, Gary Paffett en Oliver Turvey haalden rond het middaguur (Nederlandse tijd) het doek van de nieuwe McLaren af. Hij ziet er redelijk conservatief uit, maar heeft niet zo’n lelijke neus als de Caterham. Op Twitter verschenen direct al foto’s van aanwezige journalisten en niet veel later volgden de eerste officiële foto’s. Blijf Formule1.nl in de gaten houden voor meer informatie over het nieuwe wapen van McLaren. 

 

Button liet in ieder geval ter plekke weten blij te zijn met zijn nieuwe auto. “Dit is een prachtige auto en vele anderen zullen dat niet zijn. En daar ben ik erg blij zijn”, aldus de vicekampioen van afgelopen jaar. Hamilton vulde aan: “Hij ziet er goed uit en meestal zijn mooie auto’s ook snel.”

 

De wereldkampioen van 2008 noemde het een verfijnde auto. “Sinds tijden is onze auto niet zo verfijnd geweest. Ik kijk er dus naar uit om in te rijden”, vertelde hij tijdens de presentatie. “De sidepods zijn veranderd. Vorig jaar waren die erg gewelfd. Ook de voorvleugel is veranderd en de spiegels zijn veranderd. Hopelijk zien we daardoor dit jaar meer. Daar is Felipe (Massa) ongetwijfeld blij mee!”