Na de eerste serie back-to-back-races stond vandaag de eerste testdag weer op het programma. De op Silverstone aanwezige coureurs werden echter getroffen door slecht weer. BAR en Toyota besloten zelfs helemaal niet in actie te komen en te verhuizen naar Monza. Pedro de la Rosa kwam aan het einde van de dag als snelste bovendrijven.


Met zijn tijd van 1:19.739 zette de man die zo verraste in Bahrein de snelste tijd op de klokken. Hij profiteerde optimaal van een droge periode in de ochtend, ’s middags lagen zijn rondetijden ongeveer tien tot vijftien seconden hoger. Op de tweede plek vinden we eveneens een McLaren-coureur, namelijk Juan Pablo Montoya. Al te veel rondjes reed de Colombiaan niet, maar het was wel voldoende op de tweede tijd voor zich op te eisen.

Terwijl de racecoureur zich bezighield met de afstelling van de auto, probeerde De la Rosa de juiste bandenkeuze voor de Engelse GP te maken. Dit is namelijk de laatste keer dat de teams de gelegenheid krijgen om te testen op het Engelse circuit, omdat begin juli de race zelf op het programma staat.

Naast McLaren was Williams ook met twee coureurs aanwezig, te weten Nick Heidfeld en Nico Rosberg. Doel van de test was het verhelpen van de problemen met het startmechanisme. Afgelopen zondag nog was Mark Webber daar het slachtoffer van toen hij na een nieuwe slechte start de eerste bocht niet overleefde. De Duitse Williams-testpiloot ging nog even van de baan af, maar gevolgen had dat niet.

Verder kwamen Christian Klien, die in Canada weer op zal treden als teamgenoot van David Coulthard, Narain Karthikeyan en Luca Badoer in actie. Net als het gros van de overige coureurs, werkten ook zij geen volledig programma af.

Morgen wordt er verder getest, mogelijk komt Renault dan wel in actie. Vanwege het slechte weer besloten de Fransen vandaag een testdag te sparen.

Tijden Silverstone, woensdag 1 juni 2005

1. De la Rosa McLaren-Mercedes (M) 1:19.739 63 ronden

2. Montoya McLaren-Mercedes (M) 1:20.475 22

3. Heidfeld Williams-BMW (M) 1:22.044 45

4. Klien Red Bull-Cosworth (M) 1:22.563 32

5. Badoer Ferrari (B) 1:22.930 23

6. Karthikeyan Jordan-Toyota (B) 1:23.283 35

7. Rosberg Williams-BMW (M) 1:24.097 40