Het gaat Red Bull Racing niet lukken om in Silverstone net zo dominant te zijn als in Valencia. Dit meent Sam Michael althans, de sportief directeur van McLaren.

As is verbrande turf, maar als Sebastian Vettels Red Bull heel was gebleven had hij de Europese Grand Prix waarschijnlijk op zijn naam geschreven. Met speels gemak. Michael verwacht dus niet dat Vettel dat in Silverstone opnieuw lukt.

“Red Bulls voordeel hangt van het circuit af”, legt sportief directeur in een Vodafone-interview uit. “Wij zijn traditioneel niet snel in Valencia. De eigenschappen van de McLaren-auto sluiten veel beter aan op de eigenschappen van Silverstone.”

“Red Bull heeft vooruitgang geboekt, maar ik denk niet dat het echt zo snel is als de snelheid van Sebastians eerste stint. Wij willen dat rechtzetten in Silverstone. Kijkend naar de race in Barcelona: voor we onze straf kregen (Hamilton moest achteraan starten nadat er onvoldoende benzine nog in zijn tank zat na de kwalificatie, red.), waren we zes tienden sneller. Als we naar het type circuit als Silverstone kijken, mikken we op een herhaling.”

Volgens Michael kan de snelheid van Red Bull in Valencia verklaard worden door een combinatie van vooral karaktereigenschappen van het circuit die bij de auto passen, en meegebrachte verbeteringen die goed werken. “Ze waren een seconde sneller. Als je in de F1 een seconde vindt door wat onderdelen aan de vloer te verbeteren, waarvan wij weten dat ze dat hebben gedaan, is dat erg indrukwekkend.”

“In Silverstone zullen we zien of dat het geval is, maar ik zou verrast zijn als ze weer een seconde sneller zijn dan iedereen. De snelheid was erg indrukwekkend. We hebben dit jaar echter vooral gezien dat, als je de banden aan de praat krijgt, je enorm veel grip hebt. Dat hebben we nu vier of vijf keer gezien dit jaar, en dat was ook het geval bij Vettels eerste stint. Ik denk dat het meer daar aan te danken was, dan aan de updates aan zijn auto.”