Sam Michael, sportief directeur van McLaren, zegt een vrij goed idee te hebben wat er veranderd moet worden aan de MP4-28. Toch staat hij erop dat er op alle fronten naar de auto wordt gekeken.

“We willen niets over het hoofd zien”, legt Michael uit. “Zelfs als we bijna zeker weten wat het probleem is, houden we alles in de gaten. Je wint namelijk vooral veel als je op verschillende plekken op de auto wat verandert. Dan krijg je een winst-op-winst effect. We zitten nu in dat proces. We moeten alles met open vizier benaderen.”

De Australiër wil geen extra druk op het team leggen. “Ik kan niet zeggen wanneer we de stap voorwaarts kunnen maken. Het gebeurt zo snel mogelijk. Er zijn heel veel mensen mee bezig op dit moment. Er is veel gedetailleerde kennis en begrip voor het probleem nodig.”

Michael vervolgt: “Het nare aan zoiets is dat je het niet hebt gepland. Het gebeurt je, terwijl je het liever nooit mee zou maken. Het werk dat ik heb zien gebeuren in het McLaren Technology Center geeft me hoop. Ze zitten bovenop het probleem.”

Opvallend is dat McLaren volgens Michael eigenlijk helemaal geen probleem zag aan het begin van het seizoen. “We zijn eigenlijk zo snel als we dachten dat we zouden zijn. De verrassing was de plaats op de grid en de achterstand op de topteams. Dat is het vervelende ook. Je weet niet wat de andere teams hebben gedaan in de winter. Je kan het met een paar tienden verliezen. Het hele veld staat dicht bij elkaar. Als je iets wint, kan je zo weer vijfde staan en kostbare punten verzamelen.”