Red Bull Racing is in drie races tijd 54 punten uitgelopen op McLaren. Dat is voor het laatste team echter niet het signaal om de handdoek in de ring te gooien. McLaren vecht tot en met de laatste race voor wat het waard is.

Sam Michael, sportief directeur bij de renstal uit Woking, denkt dat Red Bull te verslaan is. “Vettel won de laatste drie races terwijl wij daar elke race niet toe in staat waren door betrouwbaarheidsproblemen”, zei hij tijdens een sponsorpraatje bij Vodafone. “Wel hebben we die problemen snel opgelost.”

“Red Bull maakte in Singapore en Suzuka grote stappen vooruit. Het is een lastige tegenstander, maar we blijven tot en met het einde met ze in gevecht. We kunnen het gevecht met Red Bull aangaan dus dan moeten we dat ook doen.”

“De verschillen zijn erg klein. Vaak hangt een goed resultaat van één of twee tienden af. Een goed resultaat kan dan liggen aan goede verbeteringen of dat een ander team niet zo goed presteert. Voor de kijkers is dat geweldig maar het maakt ons werk wel moeilijker. We werken echter niet in de F1 om het makkelijk te hebben. Ik ben er van overtuigd dat we het gevecht met Red Bull in de laatste vier races kunnen aangaan.”

“We ontwikkelen onze auto daarom tot en met het einde van dit seizoen door. Dat is een logische keuze: de regelwijzigingen voor volgend jaar zijn minimaal. Een schokkende keuze is het daarom niet.”