Wat is er toch aan de hand met Kimi Raikkonen? De Fin ontpopt zich de laatste weken als een losbandig feestbeest. McLaren is er niet blij mee. Kimi Raikkonen, dat was toch die brave, koele Fin? Dat ijskonijn? Netjes getrouwd met Jenni Dahlman, voormalig Miss Scandinavië? Nou, vergeet het maar! Raikkonen ontpopt zich de laatste weken als een feestbeest, in de beste tradities van wijlen James Hunt. Of Eddie Irvine natuurlijk, partyganger van recenter datum.

Raikkonen was in november al eens dronken gespot op Gran Canaria. En Britse roddelkranten schreven onlangs sappige verhalen hoe Kimi zich ophield in de striptent For Your Eyes Only, temidden van rondborstige, halfnaakte dames, in een minder goede buurt in Londen. De Fin werd er na enige tijd buiten de deur gezet.

Werkgever McLaren is er – op zijn zachtst gezegd – niet blij mee. Het komt een rustige voorbereiding op de komende titelstrijd niet ten goede. ,,Zulke zaken kunnen we niet gebruiken'', zo tikt directeur Martin Whitmarsh zijn coureur op de vingers. ,,Natuurlijk betreft dit Kimi's privéleven, maar we hebben als team natuurlijk wel te maken met hoog aangeschreven, internationaal bekende sponsors. We hebben een goede naam hoog te houden. Dit soort akkefietjes nemen we heel serieus maar we zullen er pas met Kimi over praten wanneer alle feiten boven water zijn.''

Kimi Raikkonen reageerde koeltjes op de berichten. ,,Ach, zulke zaken maken mij echt niet langzamer.'' En ach, werd Hunt al feestend en hasj rokend ook niet wereldkampioen in '76, mét McLaren?