*

Melker verovert titel in Formula Acceleration

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

19 oktober 2014 16:25

Melker verovert titel in Formula Acceleration
Formula Acceleration

Op het TT-Circuit in Assen heeft Nigel Melker het Formula Acceleration-kampioenschap op zijn naam geschreven. De Nederlander deed dat met twee klinkende overwinningen.

Eigenlijk stond bij voorbaat al vast dat de titel naar Melker zou gaan: zijn concurrent in de titelstrijd Mirko Bortolotti, die met nog één raceweekend te gaan één punt achter stond op de coureur uit Barendrecht, had verplichtingen in een andere raceklasse en moest in Assen verstek laten gaan. Een nieuwe rivaal dook op in de vorm van Formula Acceleration-debutant Dani Clos, in 2012 testcoureur in de Formule 1 bij HRT, maar die bleek geen partij voor Melker.

In de eerste race, die de Nederlander van pole position startte, kon Clos aardig bijblijven, tot een mislukte pitstop hem ver terug worp. Melker reed daarna eenvoudig naar de zege. De hoofdrace werd verreden onder regenachtige omstandigheden, en daarin stond op Melker geen maat: hij verschalkte de van pole vertrokken Clos al snel, en hield aan de finish bijna veertig seconden over op de Spanjaard.

De titel vormt voor Melker een welkome opsteker nadat hij dit voorjaar door een gebrek aan sponsorgeld geen zitje kon vinden in de Formule Renault 3.5. In die klasse nam Melker het vorig jaar op tegen mannen als Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne, en werd hij niet onverdienstelijk zesde. Dat seizoen volgde op een mislukt avontuur in de GP2-klasse.

Melker is de eerste kampioen in de Formula Acceleration-klasse, die dit seizoen een wat moeizame opstart kende. Het kampioenschap, waarin met voormalige A1GP-bolides wordt geracet, vormt het hoogtepunt van een rondreizend driedaags festival met races en muziekoptredens. Vooral het racegedeelte kwam wat lastig uit de startblokken: de wedstrijden in Slowaijke en Hongarije werden geschrapt, terwijl de startvelden vaak maar rond de twaalf auto’s telden.

Gerelateerd