Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg voelen nog geen extra druk op hun schouders door de titelstrijd die ze uitvechten. Dat stelt teambaas Toto Wolff, die de twee elkaar desondanks tot de limiet ziet pushen.

Rosberg won dit seizoen in Spanje, Monaco en Oostenrijk. In Monaco kreeg hij de zege in de schoot geworpen, maar in Spanje en Oostenrijk had Rosberg alles onder controle, wat hij als zeer positief ervaart: “Ik had vorig jaar nog wel eens moeite met het rijden van een goed tempo tijdens de race, maar ik denk dat ik nu iets heb gevonden waar ik vorig jaar al naar op zoek was en dat is heel fijn“, sprak hij direct na de race.

Rosberg was de kwalificatiekoning van 2014, maar wist zijn polepositions lang niet altijd te verzilveren, waarbij hij ook enkele keren in een direct gevecht werd geklopt door Hamilton. Afgelopen zondag in Oostenrijk stond Rosberg door zijn verbeterde race pace naar eigen zeggen echter niet echt onder druk. “Alleen tijdens de pitstops even, maar ik was als eerste aan de beurt, dus maakte me niet echt zorgen. Het was één van mijn makkelijkere overwinningen”, vertelt hij aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper.

Teambaas Toto Wolff stelt dat Rosberg afgelopen weekend simpelweg de snellere van de twee Mercedes-coureurs was: “Behalve tijdens zijn eerste vliegende rondje in Q3, waarin hij last had van onderstuur. Daardoor kwam hij achter Lewis op de grid te staan, want in hun laatste vliegende rondje schoten ze allebei van de baan.”

Volgens Wolff hebben Rosberg en Hamilton verder nog geen last van extra druk op hun schouders vanwege de strijd om het kampioenschap. “Maar het is wel duidelijk dat ze tot het uiterste gaan om elkaar te verslaan. Je ziet bijvoorbeeld zelden iemand zó blokkerend de pits induiken als Nico, of zo pushen bij het uitrijden van de pits als Lewis. Dat zijn typisch dingen die laten zien hoe spannend de strijd tussen deze twee is.”

Dat Hamilton bij het verlaten van de pits over de witte lijn ging en een tijdstraf kreeg, wat overigens geen consequenties had voor de uitslag, is niet iets waar Wolff mee kan zitten: “Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal als je voluit gaat en probeert een race te winnen.”