Nico Rosberg en Lewis Hamilton zijn allebei tevreden met hun kwalificatieresultaat. Rosberg vanzelfsprekend vanwege zijn pole position en Hamilton omdat hij uit ervaring weet dat P2 evengoed de overwinning op kan leveren.

Het verschil aan het eind van de kwalificatie bedraagt uiteindelijk 0.013 seconden, maar wel weer in het voordeel van de man die tot nu al in elke training de snelste was. Nico Rosberg pakt zijn dertigste pole position uit zijn carrière en is daar uiteraard zeer tevreden mee.

“Ik ben heel blij met dit resultaat. Het gaat het hele weekend al goed. De balans van de auto is top, waardoor ik mee ook echt op mijn gemak voel in de auto. Dat heeft me in staat gesteld deze pole lap te rijden.”

Rosberg wordt er in de persconferentie fijntjes op gewezen dat Hamilton de voorbije twee jaar de race won vanaf de tweede startpositie, dus de vraag hoe hij dat dit keer wil voorkomen, lag voor de hand:

“De start is natuurlijk van cruciaal belang. Die moet goed zijn en dat is al een uitdaging op zich, omdat startfinish naar beneden loopt en de grip op startfinish niet geweldig is. Daarna is het een kwestie van de banden  managen om de strategie zo goed mogelijk te laten werken.”

Hamilton
Lewis Hamilton, iemand die doorgaans niet heel blij is met alles wat minder is dan eerste plaats, zegt nu toch tevreden te zijn: “Het was een goede kwalificatie. Omdat we ook vlak voor de kwalificatie nog enkele veranderingen hebben doorgevoerd, heb ik niet veel ronden kunnen rijden met de auto in deze configuratie. Zo beschouwd mag ik heel blij zijn dat ik zo dichtbij zit.”

Hamilton geeft aan dat hij voor zijn gevoel nergens wat heeft laten liggen in de kwalificatie. Dat hij desondanks tweede is geworden, betekent dat hij morgen aan de bak moet om ergens Rosberg te verschalken, maar ook Hamilton is de vorige twee edities van de Japanse Grand Prix niet vergeten: “Pole position biedt hier geen garantie voor de overwinning.”