In drie van de laatste vier races viel één van de Mercedes-coureurs uit met een technisch probleem. Structurele zorgen om de betrouwbaarheid heeft het Duits-Engelse team echter niet.

Nico Rosberg viel in Monza uit met een motorprobleem, waarna het twee weken later in Singapore mis ging voor Lewis Hamilton: hij moest de strijd toen staken doordat er een klemmetje dat een kabel moet vasthouden stuk ging en de turbo van zijn motor niet goed meer werkte.

In Japan ging alles goed en scoorde Mercedes een klinkende één-twee. Afgelopen weekend, in Rusland, sloeg het noodlot echter weer toe bij Rosberg. De Duitser vertrok van pole en reed op kop, maar door een probleem met zijn gaspedaal kon hij na zeven ronden al niet meer verder.

“Ondanks de recente mechanische problemen maak ik me niet al te bezorgd”, laat teambaas Toto Wolff echter optekenen door Motorsport.com. “Nico’s probleem in Rusland was namelijk echt een freak failure, een totaal bizar en op zich staand incident.”

Paddy Lowe, bij Mercedes de hoofdverantwoordelijke voor alle technische zaken, ziet de recente uitvalbeurten als ‘louter statistische voorvallen’. “Het gaat bij zoiets als het gaspedaal van Nico bijvoorbeeld om een onderdeel dat al jaren hetzelfde is en nu eens een keer door pure willekeur stuk gaat.”

Dat er dingen stuk gaan, is volgens Wolff ‘wat er nou eenmaal gebeurt als je qua performance van je auto de limiet opzoekt’. “Het is onvermijdelijk dat je dan ook daadwerkelijk ondervindt waar de grens ligt, met de gevolgen van dien.”

Wie zich wel enigszins zorgen lijkt te maken, is het meest recente slachtoffer van de betrouwbaarheidsproblemen. “Het ging dit jaar eerst heel goed, maar naarmate het seizoen vordert is de betrouwbaarheid slechter en slechter geworden”, meent Rosberg.

“Het is vrij verrassend dat we nu ineens met dit soort problemen te maken hebben. We moeten dit onderzoeken, want blijkbaar hebben we ons qua betrouwbaarheid niet zo sterk verbeterd als gedacht”, aldus de coureur wiens chefs hebben beklemtoond dat er onderzoek naar gedaan zal worden.