*

Mercedes op haar hoede voor Red Bull – Honda: ‘Ze gaan zeker een bedreiging vormen’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

19 maart 2019 11:01

Mercedes op haar hoede voor Red Bull – Honda: ‘Ze gaan zeker een bedreiging vormen’
Motorsport Images

Hoewel Mercedes in Australië dominant naar de overwinning reed, zien de Zilverpijlen de combinatie Red Bull-Honda toch steeds meer als mogelijke uitdager. Ook teambaas Toto Wolff is onder de indruk van de prestatie van het team van Max Verstappen.

Op het moment dat Valtteri Bottas en Lewis Hamilton voor de eerste een-twee van het seizoen voor Mercedes zorgden, behaalde Honda dankzij Max Verstappen haar eerste podium sinds 2008. Hoewel de Nederlander op 22 seconden van Bottas finishte, erkent Toto Wolff dat het een sterk eerste optreden was van Red Bull-Honda.

“We hebben gezien hoe ze Sebastian Vettel konden verschalken in bocht 3. Het vermogen was echt enorm bij die actie”, vertelt Wolff in gesprek met Motorsport.com. “Ik vind het mooi om hen terug te zien aan de top, want het zijn goede en kundige mensen. Red Bull zal in combinatie met Honda zeker een bedreiging worden.” Zozeer zelfs dat de Oostenrijker Red Bull als concurrent voor het kampioenschap ziet. “Gezien het motorvermogen waar ze nu over beschikken, moet je zeker rekening met ze houden voor het kampioenschap.”

De kloof die Mercedes afgelopen weekend had op Red Bull, zal volgens topman Helmut Marko gedicht moeten worden met het chassis. “Het beste deel van het pakket is de Honda-motor. We moeten het chassis zien te verbeteren,” vertelt de Oostenrijker aan Auto, Motor und Sport. “We hebben niet genoeg downforce. Dat is een gevolg van de filosofie van de afgelopen vijf jaar, toen we het gebrek aan vermogen constant moesten compenseren.” Marko’s boodschap is duidelijk: met Honda hoeft dat niet meer.

Foto: Motorsport Images