*

Mercedes vreest wraakzuchtig Ferrari, snelle Red Bulls en verraderlijke omstandigheden

Sjaak Willems

Sjaak Willems

25 maart 2019 15:49

Mercedes vreest wraakzuchtig Ferrari, snelle Red Bulls en verraderlijke omstandigheden

Ondanks dat Mercedes in Australië met veel machtsvertoon de volle winst behaalde, blijft teambaas Toto Wolff zich in de underdogpositie manoeuvreren. “Het gevecht is pas begonnen. Ferrari zal alles doen om terug te slaan, Melbourne heeft ook laten zien dat Red Bull gaat meedoen in de strijd.”

In Bahrein zal meer duidelijk worden over de verhoudingen, is de verwachting. Het circuit in Albert Park geldt als een baan op zich, in de woestijn komt het aan op power. “Het maximale resultaat van 44 punten in de eerste wedstrijd was een prachtig resultaat, we hadden niet een betere start kunnen wensen”, zegt Wolff. “Maar we hebben het potentieel van Ferrari gezien in Barcelona dus we verwachten dat ze sterk zullen zijn in Bahrein, net als Red Bull. We zullen een hele andere race zien waar hele andere eisen aan de auto gesteld worden, vooral de wisselende omstandigheden tussen de sessies.”

De Oostenrijker doelt daarmee op de verschillen in temperatuur tussen de middag en de avond. “VT1 en VT3 worden gedurende de middag gereden als de luchttemperatuur en baantemperatuur hoog zijn. Tijdens VT2, de kwalificatie en de race is het juist weer relatief koel. Die wisselingen maken het dit weekend heel verraderlijk de auto af te stellen.”

Verder houdt de Mercedes-baas vast aan de geliefde underdogpositie. “Sinds de tests in Barcelona beschouwen wij onszelf nog altijd als de uitdager. Wat het resultaat in Melbourne ook lijkt te zeggen, onze instelling is niet anders. Eén race bepaalt nog niet meteen de rangorde voor de rest van het seizoen. We moeten alles uit onze auto halen en hard werken om tijdens het weekend beter worden. Het zijn de afgelopen jaren mooie races geweest, ik heb er zin in.”