Mercedes heeft beide kampioenschappen al op zak, maar wil haar tweede succesjaar op rij in stijl afsluiten en mikt dus op de zege in Abu Dhabi. Het liefst na een felle tweestrijd tussen haar coureurs.

Wereldkampioen Lewis Hamilton vertelt terugblikkend op de editie van 2014 dat hij ‘door zenuwen niet veel heeft geslapen’ in de aanloop naar de race in Abu Dhabi die destijds beslissend was voor de strijd om het kampioenschap.

Hamilton, die in 2014 de Grand Prix van Abu Dhabi en het kampioenschap won, komt dit keer echter met de titel al op zak naar het Yas Marina Circuit. “Er is minder druk, dus ik zal dit keer goed uitgerust proberen het jaar met een hoogtepunt af te sluiten”, verklaart Hamilton.

De Engelsman omschrijft de race ‘vanwege alle Britse fans die er altijd zijn’ bovendien als een soort thuiswedstrijd: “Dus ik wil graag winnen om mijn fans te bedanken voor hun steun gedurende het afgelopen jaar, terwijl een zege sowieso de beste manier is om dit geweldige jaar in stijl te beëindigen.”

Voor teamgenoot Nico Rosberg was het lange tijd een wat minder jaar waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Hamilton, maar de Duitser wist de afgelopen twee races te winnen en reist dus met een heerlijk gevoel af naar Abu Dhabi.

“Dit is niet altijd de beste race voor me geweest, waarbij de editie van vorig jaar waarschijnlijk de meest teleurstellende wedstrijd uit mijn loopbaan was. Ik verloor de titelstijd toen immers wegens een technisch probleem”, blikt ook hij eerst nog even terug, alvorens vooruit te kijken.

“Door in 2014 de poleposition te pakken, heb ik echter wel laten zien dat ik snel kan zijn op het Yas Marina Circuit, terwijl ik het momentum nu dus ook aan mijn zijde heb door mijn twee recente zeges. Ik hoop dan ook dat ik het seizoen dit keer wél op een positieve manier kan afronden.”

De Duitser weet echter dat voor de derde keer op rij zegevieren geen eenvoudige opgave wordt. “Het zal zoals altijd een fel gevecht worden met Lewis, terwijl we in Brazilië hebben gezien dat Ferrari dichterbij is gekomen. Ik ben echter klaar voor de strijd. Hopelijk kan ik er wat moois van maken.”

Teambaas Toto Wolff verheugt zich er ondertussen vooral op ‘nog één keer in 2015 een mooi gevecht tussen onze jongens te zien’. Zijn collega Paddy Lowe hoopt op hetzelfde en verwacht een fel duel: “Want Lewis gaat altijd goed in Abu Dhabi, terwijl Nico aan een sterke reeks bezig is.”