Mercedes gaat toch niet in beroep tegen de tijdstraf die Michael Schumacher kreeg opgelegd voor het inhalen van Fernando Alonso in de laatste bocht.

Dat betekent echter niet dat Mercedes het eens is met de beslissing. Het team laat weten op de hoogte te zijn geweest van artikel 40.13, waarin staat dat inhalen is verboden als de race onder neutralisatie wordt beëindigd.

Door de combinatie van de boodschappen ‘Safety Car in this lap’ en ‘Track Clear’ en het zwaaien van de groene vlaggen na de ‘safety car line’ was het team echter in de veronderstelling dat de race niet achter de safety car eindigde en de coureurs vrij waren om te racen.

Volgens Mercedes dachten meerdere teams er zo over en werden de rijders aangespoord scherp te zijn tot aan de finishlijn. De stewards toonden begrip voor het standpunt van Mercedes, maar stelden het team in het ongelijk. Daarbij werd wel toegegeven dat het een niet eerder voorgekomen situatie betrof.

De FIA heeft inmiddels toegezegd tijdens de volgende bijeenkomst van de Sporting Work Group de regels te bespreken en ook te kijken naar de strafmaat. Mercedes noemt de tijdstraf van 20 seconden voor Schumacher buitenproportioneel. In het belang van de sport ziet het team echter af van een beroepsprocedure.

Mercedes benadrukt verder dat het de toevoeging van oud-coureurs aan de wedstrijdleiding waardeert en dat de stewards in Monaco, waaronder Damon Hill, professioneel, onpartijdig en correct hebben gehandeld.