De vormcrisis van Jenson Button kan volgens Sam Michael, sportief directeur bij McLaren, niet worden toegeschreven aan zijn rijstijl. Hij verwacht dat Button er in Valencia gewoon weer zal staan.

Button hield aan de laatste vier races slechts twee punten over. Hamilton scoorde in diezelfde periode 43 punten. Op weg naar zijn overwinning in de Grand Prix van Canada zette Hamilton zijn teamgenoot zelfs op een ronde.

De dip van Button roept veel vragen op, niet in de laatste plaats bij de coureur zelf. De McLaren-coureur begrijpt niet hoe hij opeens zoveel langzamer kan zijn, terwijl hij over hetzelfde materiaal beschikt. Michael ontkracht suggesties dat de rijstijl van Button te gevoelig zou zijn voor de Pirelli-banden.

“Zijn afstelling is niet veel anders dan die van Lewis”, zegt Michael tegen Sporting Life. “Er zijn altijd nuances die een coureur aanbrengt om de auto meer op zijn rijstijl te laten aansluiten, maar Jenson is echt niet minder agressief dan Hamilton.”

Volgens Michael hoeft Button zich geen zorgen te maken dat hij het racen verleerd is. Hij schrijft het gebrek aan snelheid in Canada toe aan een aantal missers tijdens het weekend:

“Op vrijdag waren er problemen met zijn versnellingsbak. Daardoor verloor hij veel tijd. Daarna hebben we verschillende afstellingen uitgeprobeerd en achteraf gezien hadden we dat beter niet kunnen doen. Het slijtagepatroon van zijn banden was compleet anders dan bij Lewis. We menen de oorzaak daarvan vastgesteld te hebben en verwachten dat eenvoudig te kunnen verhelpen voor Valencia.”