Wereldkampioen Michael Schumacher zegt dat het onrealistisch is om te denken, dat Ferrari morgen om een podiumplaats kan strijden. De Duitser is als sinds de GP van Engeland pessimistisch over zijn kansen in Hockenheim.
In Silverstone verklaarde hij: ,,Als je onze prestaties vergelijkt met de races in Canada en Amerika, lijken we achteruit te gaan in plaats van vooruit. Ik kijk erg uit naar Hockenheim, mijn thuisrace, maar ik zou willen dat ik mijn fans meer kan beloven dan een zesde plaats.”

Zijn vijfde kwalificatietijd stemt de fans in ieder geval hoopvol. Maar volgens de Ferrari-coureur zijn de Renaults en McLarens veel te sterk. Zijn enige hoop is het verslaan van Jenson Button, die morgen als tweede van start gaat.

Schumacher: ,,Misschien dat ik tijdens de race met Button kan vechten, maar strijden om een topnotering is onrealistisch. Gelukkig start ik op de schone kant van het circuit en ik hoop dat ik voor de fans een goede show kan neerzetten.”

Teammaat Rubens Barrichello kwam niet verder dan de vijftiende plaats. Hij hield alleen de Minardi’s, Jordans en de gespinde Montoya achter zich. Het is duidelijk dat de Braziliaan met veel benzine weg is gegaan. Het is te hopen voor hem dat zijn afwijkende strategie zich uit betaald.