Het ongeval van Ralf Schumacher heeft Michelin aan het denken gezet. Voor de tweede keer in een jaar eindigde de Duitser in de muur en zijn deelname aan de race is vooralsnog onzeker. Naar nu blijkt is de crash te wijten aan problemen met het Michelin-rubber. Vrijdagtester Ricardo Zonta had geluk, ondanks dezelfde problemen crashte hij niet.
Toyota en Michelin onderwerpen beide beschadigde banden aan een minutieus onderzoek om de oorzaak te achterhalen. Het is onduidelijk welke andere teams van dezelfde compound/constructie gebruikmaken. Mogelijk hebben de huidige problemen zelfs gevolgen voor alle zeven teams die op het Franse rubber rijden.

,,Ik naderde de laatste bocht en toen voelde ik plots dat er iets misging aan de linkerkant. Het is nu zaak om uit te zoeken wat er precies gebeurd is", merkt Ralf Schumacher na zijn ongeluk op. ,,In beide gevallen hadden we geen enkele indicatie dat er drukproblemen in de banden waren, ze zijn dus snel leeggelopen. Waarom dat het geval was weten we op het moment niet, we bestuderen de data om dat uit te vinden. Misschien ligt het wel aan de baan, want het gebeurde tweemaal met een band aan de buitenkant", staat chief engineer Dieter Gass zijn coureur bij in gesprek met Adam Cooper.

,,We wisten zeker dat er geen problemen met de auto of de ophanging waren voordat we naar Michelin stapten. Samen kwamen we erachter dat het veilig genoeg was om weer naar buiten te gaan. Toen we daarna merkten dat Ricardo nogmaals een probleem met zijn band had, hebben we besloten om vroegtijdig te stoppen. Daardoor missen we veel data, maar er zijn belangrijkere dingen."

Gezien het feit dat de problemen zich binnen hetzelfde team voordeden kan dit erop wijzen dat er met een te lage bandenspanning gereden wordt. Michelin heeft de overige teams daarop geadviseerd de druk in de banden aan te passen, dit geldt vooral voor de achterbanden. Toch kunnen er in het vervolg van het weekend, bijvoorbeeld naar aanleiding van een safetycar-periode, nieuwe problemen ontstaan.

Na de eerste onderzoeken door de FIA leek het erop dat Ralf geheel in orde was, maar later is hij toch nog even naar het ziekenhuis gegaan omdat hij over problemen met zijn gezichtsvermogen klaagde. De officiële verklaring hiervoor is dat er mogelijk iets in zijn oog is gekomen. Zaterdagochtend lokale tijd wordt hij nogmaals gecheckt, als Ralf dan niet fit genoeg is of er na de vrije trainingen zelf de brui aan geeft zal Ricardo Zonta hem vervangen.