De zeven Michelin-teams zouden vorige week woensdag de Formule 1 hebben verlaten als de FIA World Motor Sport Council drakonische straffen (schorsingen, puntenaftrek) had opgelegd, na de gebeurtenissen in de Grand Prix van Amerika. De zeven teams startten niet op Indianapolis, na de problemen met de Michelin-banden.


Volgens het Britse dagblad The Times zouden de zeven, inclusief ‘rebel’ Minardi, direct een alternatief kampioenschap in de geest van de GPWC zijn begonnen. Twee jaar eerder dus dan de huidige planning. Dat had betekend dat Ferrari en Jordan alleen waren komen te staan.

De World Motor Sport Council achtte de Michelin-teams schuldig aan twee van de vijf aanklachten van de FIA, en zal 14 september een vonnis uitspreken.

De Michelin-teams bespreken vandaag in München de huidige stand van zaken rond het conflict met de FIA. Tevens komt het mogelijke alternatieve GPWC kampioenschap per 2008 ter tafel. Verder wordt verwacht dat de teams met een tegenkandidaat voor Max Mosley op de proppen komen, voor de aanstaande verkiezingen voor een (nieuwe) FIA-voorzitter. Enkele Britse media tippen als tegenkandidaat Dave Richards (foto, met Juan Pablo Montoya), de voormalige BAR-teambaas.