Toyota krijgt aanzienlijke versterking. Pascal Vasselon, voormalig engineer van Michelin, treedt in dienst van de renstal die afgelopen zondag in Maleisië voor het eerst in haar geschiedenis (met Jarno Trulli) het podium mocht betreden. Ingenieur Pascal Vasselon was sinds de rentree van Michelin in de Formule 1 (in 2001) een gerespecteerde medewerker van de Franse bandenfabrikant. Eind vorig jaar werd de Fransman, verrassend en zeer tegen zijn zin, overgeplaatst naar een andere afdeling van Michelin. Ver van de sport, bij gewone personenwagenbanden, in Amerika.

Toyota heeft Vasselon kunnen overtuigen de overstap naar het in Keulen gevestigde Formule 1-teamte maken. De Fransman heeft niet alleen veel kennis van racerubber, maar ook van aërodynamica en ophangingen. Ook McLaren en Williams zouden hebben getracht Vasselon aan te trekken, maar grepen net naast zijn diensten.

Michelin is op zijn zachtst gezegd niet blij met de ontwikkeling. Sportdirecteur Pierre Dupasquier: ,,Hij zou zich richten op die baan in Amerika. Maar ja, ik weet dat hij dol is op de Formule 1. Ik weet niet wat hij doet.’’