De Rus Roman Rusinov wordt testrijder van Midland, wanneer de door Dallara gebouwde wagen voor 2006 gereed is. De Rus Roman Rusinov wordt de spil in het testprogramma – later dit jaar – van de door Dallara gebouwde eerste Formule 1 bolide van Midland. Hij is aangesteld tot testcoureur.

Midland-baas Alex Shnaider heeft het nieuws in een Canadese krant bevestigd. Rusinov staat te boek als het grootste autosporttalent van Rusland. De 23-jarige coureur uit Moskou reed met enig succes in de Franse Formule Renault en de Formule Palmer Audi. Bovendien deed hij het heel aardig tijdens enkele optredens in de Euro F3000, eveneens in 2003. Ondanks de redelijke successen stapte hij begin 2004 over naar de lange afstands racerij.

,,Onze wagen is aan het einde van de zomer gereed'', zegt Shnaider. ,,En dan gaat hij de wagen testen . Hij kruipt misschien ook nog achter het stuur van een Jordan, maar daarover hebben we nog geen beslissing genomen.''

Romanov is de tweede Russische testrijder in de historie van de Formule 1. Landgenoot Sergey Zlobin (foto) testte eerder voor Minardi, de laatste keer in 2004.