Zou het dan toch nog goed komen met de nieuwe Minardi PS05? Het lijkt er op dat de test op Mugello zijn vruchten afwerpt. Christijan Albers blijft in de eerste vrije sessies in Barcelona dicht bij de Jordan-coureurs. In de ochtend wasAlbers slechts een fractie langzamer dan Narain Karthikeyan. In de tweede oefensessie naderde de Nederlander Monteiro tot op vier tienden.In voorgaande Grand Prix’ bedroeg het gat tussen de Minardi’s en de Jordans vaak meer dan een volle seconde.

Albers blijft er nuchter onder in een eerste reactie: ,,We hadden een normale vrijdag, hoewel we wel wat tijd verloren in de ochtend, en ook een beetje in de middag. Hierdoor konden we niet zoveel dingen proberen als we hadden gewild. Hopelijk kunnen we morgen weer wat terrein goedmaken." Teamgenoot Patrick Friesacher was in beide sessies net iets langzamer dan Albers.

Teambaas Paul Stoddart blikt desalniettemintevreden terug op de vrijdag: ,,Het was een productieve dag en we hebben meer geleerd over de PS05. De tijden werden steeds beter en het is goed om te zien dat we dag zeer dicht bij onze naaste rivalen zijn geëindigd. We willen vooral betrouwbaar zijn en daarnaast beter presteren om het gat naar de concurrentie te dichten. We hebben dus veel progressie geboekt.’’