Het is nog onzeker of Ralf Schumacher in het verdere verloop van dit weekend nog in actie komt. De Toyota-coureur crashte gisteren zeer zwaar, vrijwel identiek aan zijn ongeval van vorig jaar tijdens de race. Hoewel de Duitser zich goed zegt te voelen, moet hij in de Amerikaanse ochtend nog enkele tests ondergaan.
,,Gelukkig ben ik in orde, want het was wederom een behoorlijk heftige crash. Het schijnt dat de bliksem nooit twee keer op dezelfde plek inslaat, maar voor mij gaat dat schijnbaar niet op", luidt de reactie van Ralf.

Volgens een woordvoerster van het team zal de 29-jarige coureur, die een hersenscan onderging om verder letsel uit te sluiten, zaterdagochtend nog verschillende medische tests moeten ondergaan. Als hij geen toestemming krijgt om te racen zal vrijdagtester Ricardo Zonta waarschijnlijk zijn opwachting maken.

Vorig seizoen moest Ralf Schumacher na een crash tijdens de Grand Prix van Amerika nog zes races missen nadat hij twee fracturen aan zijn ruggenwervel op had gelopen. Ook in 2003 moest hij vanwege een crash even aan de zijlijn zitten, op Monza gaf hij na de vrije trainingen zelf de pijp aan maarten omdat hij nog niet voldoende hersteld was.

Later vandaag wordt duidelijk of de Toyota-coureur zal rijden of niet.