*

Montagny derde Toyota-coureur

Redactie

Redactie

18 oktober 2006 10:08

Montagny derde Toyota-coureur


Franck Montagny is in 2007 de derde Toyota-coureur. Dit heeft het team woensdagochtend bevestigd. De 28-jarige Fransman treedt begin volgend jaar officieel in dienst


De Japanse renstal raakte haar eerste testcoureur Ricardo Zonta kwijt aan Renault en veteraan Olivier Panis besloot met pensioen te gaan, waardoor er een leegte was ontstaan. Een leegte die nu door Montagny wordt opgevuld.

Dat de Fransman, die over zo’n vijf seizoenen testervaring beschikt, nu is bevestigd mag geen verrassing heten. 19 september zat hij in Silverstone al achter het stuur van de TF106B (foto) waarna het uitwerken van de laatste details slechts een formaliteit was.

,,Franck is een ervaren coureur die veel baankennis heeft en weet hoe je een Formule 1-bolide doorontwikkelt", is teambaas Tsutomu Tomita blij met zijn nieuwe aanwinst. ,,Zijn test in Silverstone hebben we gebruikt om hem alvast te laten wennen aan het team, want toen waren de onderhandelingen al bijna afgerond. Zijn optreden aldaar bevestigde dat we de juiste keuze hadden gemaakt."

Ralf Schumacher en Jarno Trulli zijn ook in 2007 de racecoureurs van Toyota.

KVN