Juan Pablo Montoya steekt de hand in eigen boezem. De Colombiaan stelt dat hij de Grand Prix van Duitsland door eigen toedoen vanaf de laatste startrij moet aanvangen. ,,Er is geen excuus. Ik maakte een foutje en spinde van de baan”, vertelt de McLaren-coureur na de kwalificatie.

Overigens kende ook stalgenoot Kimi Raikkonen in de laatste bocht een momentje. De Fin kon zijn bolide echter nog wel in het gareel houden. ,,Ook Kimi had daar wat last van overstuur”, zo is ook Montoya opgevallen. ,,De wagen was in die bocht erg nerveus.”

,,Maar dat is geen excuus”, vervolgt de 29-jarige coureur, die gezien zijn snelle tussentijden op weg was naar in ieder geval een tweede positie en daarmee een één-twee voor McLaren. Raikkonen had op het moment dat Montoya – die als laatste naar buiten moest – zijn ronde reed, de voorlopige pole in handen. ,,Ik wil me dan ook verontschuldigen tegenover het team.”

Voor de renstal is het scoren van punten namelijk erg belangrijk. McLaren staat in het constructeurskampioenschap momenteel 25 punten achter op Renault. ,,Ik ga in de race écht alles geven. En ik hoop dat ik de schade nog enigszins kan beperken voor het team. De wagen heeft absoluut het potentieel”, eindigt hij.

PPB