Tot vandaag kende Juan Pablo Montoya weinig successen dit jaar. De Colombiaan startte de Engelse race met een tiende positie in het kampioenschap als uitgangspunt. Maar juist daardoor kon hij vandaag winnen, zo stelt hij naderhand. ,,Ik wist dat Fernando niet al teveel risico kon nemen”, vertelt Montoya in de persconferentie na de wedstrijd. Voor de Spanjaard stond er namelijk heel wat op het spel. Als hij niet zou finishen en Kimi Raikkonen wel, zou de Fin inlopen in de titelstrijd. ,,Ik kon daarentegen tot op het randje gaan”, vervolgt hij.

In Maggotts zette de McLaren-piloot zijn bolide dan ook brutaal voor Alonso’s Renault. ,,Daar heb ik de race gewonnen”, stelt JPM, die bovendien een goede start kende. Hij passeerde direct de als tweede gestarte Jenson Button. Ook Alonso kon hij zoals gezegd uiteindelijk passeren. Het tweetal ging zij aan zij de eerste bocht in, waarbij het Montoya was die als leider de volgende bocht (Maggotts) inging.

Toch verliep de wedstrijd niet geheel vlekkeloos voor Montoya. ,,In het eerste deel van de race had ik te kampen met overstuur, waardoor ik niet echt kon pushen. Met name in de eerste bocht had de wagen erg veel overstuur. Daarnaast had ik ook in Becketts wat momenten. Normaal gesproken verlies je daar met een fout enorm veel tijd, maar het was ditmaal niet meer dan een halve tiende”, weet hij.

,,Maar vervolgens kon ik toch een klein gaatje slaan. Fernando had wat last van verkeer en ook dat hielp. Het gat was uiteindelijk niet groot, maar het was genoeg. Onze strategie was goed en ik dit is fantastisch”, eindigt Montoya, die vandaag voor de vijfde maal in zijn loopbaan zegevierde. Eerder won hij, toen nog met Williams, al in Brazilië, Duitsland, Monaco en Italië.

PPB