Hoewel hij niet de enige is die het voor het zeggen heeft, vindt Max Mosley dat de World Motor Sport Council geen schorsingen uit moet delen aan de teams. Ook puntenaftrek is niet aan de orde als het aan de FIA-president ligt, zelf ziet hij meer in zware boetes.
,,Ik kan niet spreken namens de WMSC, maar persoonlijk zou ik het heel raar vinden als dit van invloed gaat zijn op de prestaties van de coureurs. In mijn ogen is dat niet de juiste oplossing. Wat we wel kunnen doen is boetes opleggen om zodoende de fans te compenseren", vertelt hij na afloop van de meeting met de teams.

Mosley denkt verder dat het een goed besluit is om pas in september te beslissen over de eventuele straf die de teams opgelegd krijgen. ,,Op deze manier hebben we genoeg tijd om te ondervinden hoe groot de schade werkelijk is, dan kunnen we vervolgens gepaste maatregelen nemen. Als de teams zelf in actie komen kan dat onze kijk op de situatie veranderen. Ondernemen ze niets, dan zullen we bij ons huidige standpunt blijven."