Adrian Newey, technisch directeur van Red Bull, vindt dat het gewichtslimiet voor auto’s in 2014 omhoog moet. Zo meldt het Britse Autosport. Volgens de Brit is het voor de langere, zwaardere coureurs erg lastig om zich aan het nieuwe gewichtsreglement te houden.

De gewichtslimiet voor het totale gewicht van de auto met coureur is voor volgend seizoen gesteld op 690 kilo, wat voor een aantal rijders problemen oplevert. Zo gaf Jenson Button deze winter al aan dat “het een groot probleem is. Het is nadelig voor de zwaardere coureur en het is oneerlijk om te zeggen: ‘ga afvallen’, want sommigen kunnen niet meer kilo’s kwijt. Je hebt wat massa nodig om een Formule 1-auto te besturen.”

Daarom heeft de F1 Strategy Group, een werkgroep die nadenkt over de toekomst van de sport, voor 2015 een ophoging van het totaalgewicht geregeld, naar 700 kilo. De organisatie wil dat ook voor volgend jaar voor elkaar krijgen, maar daar heeft de groep unanieme steun voor nodig. Volgens Newey hebben alle teams hebben vóór het invoeren van de nieuwe regel gestemd, behalve eentje. Naar verluidt is dat Mercedes.

Dat de technisch directeur met deze uitspraak lijkt te proberen om de druk bij – als de geruchten kloppen – Mercedes te vergroten is logisch. Daniel Ricciardo, volgend jaar teammaat van Vettel bij Newey’s Red Bull, heeft namelijk ook problemen met het minimumgewicht. Ook al weegt de Australiër maar 66 kilo moet er, meldde de coureur onlangs zelf, nog 2 kilo af om geen boventallig gewicht mee te slepen in de nieuwste creatie van Newey.