Volgens Red Bull-ontwerper Adrian Newey moet Sebastian Vettel een bijscholingstraject ondergaan nu de geblazen diffuser in de ban is gedaan. Vettel kon als geen ander voordeel halen uit de extra downforce dankzij het gebruik van de uitlaatgassen.

“Het speelt zeker een rol”, zegt Newey. “Hij heeft een specifieke rijstijl en als wij ervoor kunnen zorgen dat de auto aansluit bij die rijstijl, is hij heel effectief. Maar als we dat niet doen, kan hij zijn voordeel niet benutten. Daar moeten we dus aan werken.” 

“We kunnen de geblazen diffuser niet vervangen”, vervolgt Newey. “Maar hij was ook snel voor die vondst. Hij moet dus even een opfriscursus doen.”

Ondertussen is Newey onder de indruk van Vettels nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. “Hij zit er vanaf dag één goed bij”, zegt Newey. “Vaak heeft een relatief onervaren coureur tijd nodig om te wennen aan een nieuw team, maar hij heeft zich alles snel eigen gemaakt. Hij heeft zich aangepast aan de nieuwe motoren en de andere karakteristieken van de auto. Dat is erg knap.”

Newey noemt het positief dat de RB10 in Monaco dichterbij de Mercedessen kon komen, maar rekent zich nog niet rijk. “Het was bemoedigend, maar het circuit geeft een vertekend beeld. Op andere banen kan het een ander verhaal zijn. Montreal zou ons wel eens een stuk minder kunnen liggen.”