Steve Nielsen gaat bij het team van Williams aan de slag als sporting manager. De ervaren Nielsen was tot voor kort nog in een soortgelijke functie werkzaam voor Toro Rosso.

Bij Toro Rosso had Nielsen (rechts op de foto) de titel van sporting director achter zijn naam staan, maar na een dienstverband van zo’n twee jaar kwam vorige week naar buiten dat de Brit en Toro Rosso uit elkaar zijn gegaan.

Dat Nielsen zo kort na zijn vertrek bij Toro Rosso alweer elders onder de pannen is, doet vermoeden dat Williams hem al eerder heeft vastgelegd. Bij het team uit Grove wordt hij hoe dan ook met open armen ontvangen: “Steve brengt een schat aan ervaring met zich mee wat betreft het runnen van de sportieve kant van een Formule 1-team en zal zeker een waardevolle bijdrage leveren”, meldt Pat Symonds, de technisch directeur van Williams.

Nielsen zelf laat weten dat hij veel zin heeft om aan het werk te gaan voor Williams: “Want er lopen hier veel zeer getalenteerde mensen rond en het is bovendien een team met een geweldige staat van dienst, terwijl Williams ook net een indrukwekkend seizoen achter de rug heeft.”

Nielsen gaat bij Williams ‘helpen om ervoor te zorgen dat alle operationele zaken op het circuit aan de hoogste standaard voldoen’, zodat het team ‘in sportief opzicht het maximale uit haar mogelijkheden kan halen’, zo legt hij zelf uit.

De tot voor kort voor Toro Rosso actieve Nielsen werkte in het recente verleden ook voor Caterham en, daarvoor, voor Benetton en opvolger Renault. Bij Renault beleefde hij zijn grootste successen: dat team won in 2005 en 2006 zowel de rijders- als constructeurstitels.