*

Nieuwe F1 game komt eind juni uit, bevat meer personalisatie voor spelers

Daan de Geus

Daan de Geus

28 maart 2019 15:27

Nieuwe F1 game komt eind juni uit, bevat meer personalisatie voor spelers
Koch Media

De nieuwe officiële Formule 1-game, F1 2019, komt een stuk eerder uit dan recente spellen uit de reeks: spelers kunnen 28 juni al virtueel instappen en racen met de game die uitkomt voor PS4, Xbox One en PC.

De release van de game valt samen met het Formule 1-raceweekend in Oostenrijk. De launch staat voor vrijdag 28 juni in de agenda, als de vrije trainingen verreden worden op de Red Bull Ring.

Net als de vorige edities wordt ook F1 2019 geproduceerd door Codemasters. De game bevat uiteraard alle coureurs, teams en circuits van het officiële Formule 1-seizoen. Een nieuwe online multiplayer feature die alvast wordt uitgelicht is ‘een reeks livery-ontwerpen voor de auto die spelers een nieuw level van personalisatie zal bieden’. Online telt de virtuele grid namelijk een elfde, niet echt bestaand team waarmee spelers zich kunnen uitleven.

F1 2019 zal daarnaast nog een aantal nieuwe on- en offline features bevatten die voor nu geheim worden gehouden, maar de komende maanden uit de doeken worden gedaan. De auto voor het elfde (online) team is overigens ontwikkeld in samenwerking met het technische team van de echte Formule 1, dat wordt geleid door Ross Brawn en Pat Symonds.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.