Het lijkt erop dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt door de F2005 al in Bahrein in te zetten. Michael Schumacher zette tijdens de eerste vrije training de tweede tijd neer.


Even leek het erop dat de wereldkampioen helemaal niet in actie zou komen. Pas vlak voor het einde van de sessie stapte hij in zijnnieuwe wagen en zette hij een tijd neer die slechts 0.671 langzamer was dan Toyota-testcoureur Ricardo Zonta. De Braziliaan was verruit de snelste. Zou Mike Gascoyne, Toyota’s technisch directeur dan toch gelijk krijgen? In editie nummer 5 van FORMULE 1 verklaarde hij datzijn teamdit jaar nog wel een Grand Prix gaat winnen. Of de andere Toyota-coureurs net zo goed uit verf komen in Bahrein als Zonta is nog de vraag. Zowel Jarno Trulli als Ralf Schumacher bleven vanochtend aan de kant. Ook Fernando Alonso,Giancarlo Fisichella enBAR’s Takuma Sato zetten geen tijd op de klok.

Een andere testcoureur die goed presteerde was Alexander Wurz. De Oostenrijker is door McLaren van stal gehaald, omdat Pedro de la Rosa de geblesseerde Juan Pablo Montoyadit weekend vervangt. Er moest wel het nodige aan de McLaren aangepast worden, aangezien die auto opnieuw te klein was voor de lange Wurz.

De Nederlanders deden het ook goed. Robert Doornbos bleef beide Jordan-coureurs voor. En ook Minardi-coureurChristijan Albers was, ondanks twee spins, sneller dan zijn teammaat Friesacher.