Jean-Eric Vergne krijgt binnenkort een nieuwe rol bij Ferrari. Dat heeft Vergne, die in 2015 test- en simulatorcoureur bij de Scuderia was, zelf aangegeven.

“Er gaat dit jaar het één en ander veranderen, wat binnenkort bekend zal worden gemaakt”, vertelt de 25-jarige Vergne, die verder in de Formule E uitkomt, aan NBC Motor Sports Talk.

Binnen de gelederen van Ferrari’s testteam is sowieso al het één en ander veranderd aangezien de vorige test- en reserverijder Esteban Gutiérrez is vertrokken. Hij heeft namelijk een racezitje bij Haas voor 2016.

Logischerwijs maakt Vergne hierdoor promotie naar die rol, maar de Fransman wil dat nog niet bevestigen. “Misschien, we zullen wel zien”, zo houdt hij zich op de vlakte.

Ferrari’s testteam
Vergne kwam in 2015 als test- en simulatorcoureur bij Ferrari terecht nadat zijn vorige beschermheer Red Bull geen plekje meer voor hem had bij haar opleidingsteam Toro Rosso.

Vergne kreeg vorig jaar echter niet de kans Ferrari’s 2015-auto op het circuit te testen, terwijl Gutiérrez dat wel deed. Vergne, die in drie seizoenen in de Formule 1 tot 58 Grands Prix en 51 punten kwam, heeft ook na het vertrek van Gutiérrez nog collega-testcoureurs bij Ferrari, de 41-jarige Marc Gené en 29-jarige Davide Rigon. Zij hebben echter geen recente Formule 1-ervaring: Gené reed zijn laatste Grand Prix in 2004, Rigon heeft alleen getest.