Twee teamleden van Williams die in het ziekenhuis waren opgenomen met ademhalingsmoeilijkheden na de brand van zondag zijn weer thuis. Eén medewerker ligt nog in het ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel.

Na afloop van de Grand Prix van Spanje brak een vlammenzee uit in de pitbox van Williams. Het onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand is nog in volle gang. Bij het ongeluk raakten 31 mensen gewond. De meesten konden ter plekke worden behandeld, zeven moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Waar het in de meeste gevallen ging om lichte brandwonden en ademhalingsproblemen, is één Williams-monteur er ernstiger aan toe. In een verklaring laat het team weten dat zijn conditie stabiel is en dat het naar de omstandigheden goed met hem gaat. Zijn familie staat met hem in contact en vandaag of morgen zal hij naar Groot-Brittannië worden overgevlogen voor verdere zorg.

Frank Williams uit namens zijn team dankbaarheid voor iedereen te hulp is geschoten. “We zijn allemaal erg opgelucht dat de gebeurtenis snel onder controle was en dat de schade relatief beperkt is gebleven. Ik was blij om iedereen terug te zien op de fabriek. Een van onze mensen is nog in Spanje, maar we kijken uit naar zijn spoedige terugkeer.”

“Hoewel dit incident natuurlijk onverwacht en zeker ongewenst was, heeft het aangetoond dat er in de Formule 1-paddock veel eensgezindheid, kameraadschap en samenwerking bestaat. De hulpvaardigheid van de teams en ander paddockpersoneel was slagvaardig, belangeloos en overweldigend.”