Red Bull-coureur Daniel Ricciardo moest het in de kwalificatie met P5 doen, maar dat is volgens hem helemaal zo slecht nog niet en hij mikt voor zondag op de derde plek.

Ricciardo denkt dat het nog wel wat beter kan, omdat hij in zijn laatste vliegende ronde in de fout ging in Blanchimont. “Dat ik daar niet vol de muur in vloog, was echter al een hele opluchting”, geeft de coureur uit Perth toe. “Er lag immers een enorme plas water naast de baan, dus het had zomaar heel anders kunnen aflopen, maar het was dus alsnog niet de snelste manier om de bocht te nemen”, grapt hij.

Met de vijde startplek als eindresultaat en zijn teamgenoot Sebastian Vettel één rij voor hem op P3, mag Red Bull tevreden zijn, maar niet meer dan dat, meent Ricciardo. “Want onze achterstand op Mercedes is wel heel groot, maar wat onze startposities betreft is het wel een sterk resultaat”, oordeelt de coureur die net als nummer drie Vettel meer dan twee tellen moest toeegeven op polesitter Nico Rosberg.

Voor de race van morgen bieden de derde en vijfde startplaats echter perspectief en Ricciardo mikt voor zondag op de derde positie waarvandaan Vettel zal starten. “De jongens van Mercedes zijn buiten bereik, maar daar achter wordt het denk ik een spannend gevecht tussen Sebastian, Valtteri Bottas van Williams, Ferrari’s Fernando Alonso en mijzelf voor P3”, voorspelt Ricciardo.