Het was een drukke dag voor Williams dat verschillende nieuwe onderdelen uitprobeerde en de coureurs met verschillende programma’s op pad stuurde. Desondanks eindigde in beide sessies een Williams in de toptien.

In de ochtendsessie noteerde Pastor Maldonado de tiende tijd. “De auto lijkt constant”, zegt hij. “Ons tempo in lange runs is goed, maar voor de kwalificatie moeten we nog wat zien te vinden. We hebben dus nog werk te doen.”

’s Middags was het Bruno Senna die zich in de toptien nestelde. “Het was een interessante dag”, aldus de Braziliaan. “We hebben veel geleerd van de tests die we hebben gedaan. Het is altijd lastig om de ochtendsessie te missen, maar ik heb ’s middags genoeg ronden kunnen rijden.”

Senna moest zijn auto ’s ochtends afstaan aan derde man Valtteri Bottas. “Suzuka is een nieuw circuit voor mij dus het was geen gemakkelijke sessie”, vertelt de Fin. “Ik had aardig wat ronden nodig om in mijn ritme te komen.”

“Tijdens mijn eerste run was de balans van de auto niet optimaal, maar dat wisten we te verbeteren voor de tweede en derde run”, vervolgt Bottas. “Zelf deed ik het ook steeds beter en ging ik het circuit steeds meer waarderen. Ik denk dat ik een nieuw favoriet circuit heb.”