In het rijtje kandidaten voor het Williams-zitje in 2019 wordt nu een opvallende naam genoemd: Nyck de Vries. Volgens journalist Joe Saward staat de Nederlander namelijk op het lijstje bij Williams.

George Russell is inmiddels bevestigd als eerste coureur bij Williams, de naam van de tweede coureur is nog onbekend. Esteban Ocon, Robert Kubica en Sergej Sirotkin werden tot nu toe als voornaamste kanshebbers genoemd.

Saward, doorgaans goed ingevoerd, schrijft nu bij Motorsport Week dat ook De Vries kandidaat is om coureur bij Williams te worden. Topkandidaat is hij overigens niet, want Ocon heeft nog steeds de beste papieren.

De Vries rijdt in het WEC voor Racing Team Nederland. ©Racing Team Nederland.

Geld is doorslaggevend bij de tweede coureurskeuze van Williams, aldus Saward. De Vries krijgt onder meer financiële steun van Jumbo en zou daarom een aantrekkelijke optie zijn voor het team uit Grove, dat een coureur zoekt die wat geld meebrengt. De 23-jarige Nederlander rijdt momenteel in het World Endurance Championship voor het team van Frits van Eerd, de topman van supermarktketen Jumbo.

Mocht De Vries het financiële plaatje rond krijgen, dan wacht het sportieve aspect: een superlicentie. De Nederlander staat momenteel vierde in de Formule 2 en zal die positie moeten vasthouden om eind dit seizoen genoeg superlicentiepunten te hebben.

De Vries was vanmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar op het gerucht.