Minardi’s deelname aan de Grand Prix van Australië staat op de tocht. Niet alleen Ferrari ligt dwars, ook Red Bull Racing wil dat Minardi zich aan de regels houdt.

Ferrari is niet meer het enige team dat Minardi dwars zit. Ook Red Bull geeft het team van Paul Stoddart geen toestemming om met de 2004-wagen te starten. Red Bull-teambaas Christian Horner is resoluut: ,,Minardi moet zich aan de regels houden. Ik heb sympathie voor Stoddart, maar regels zijn regels. Die zijn er voor een reden en we moeten ons er allemaal aan houden.”

Stoddart verklaarde eerder van alle teams, op Ferrari na, goedkeuring te hebben om met de oude wagen te starten. De lijst met handtekeningen dateertechteruit september. Wat betekent dat er handtekeningen op staan van oud Jaguar-teambaas Tony Purnell (in januari door Red Bull ontslagen) en Eddie Jordan, die inmiddels zijn team heeft verkocht. Stoddart is er waarschijnlijk vanuit gegaan dat Red Bull Jauguar’s standpunt zou overnemen. Het lijkt er dus op dat de Australiër niet alleen op bezoek moet bij Jean Todt, maar ook bij Christian Horner.