De nieuwe Ferrari, de F2005, heeft Michael Schumachers goedkeuring gekregen. De wereldkampioen testte vandaag voor het eerst de nieuwe bolide.

Gisteren liet Rubens Barrichello al weten opgetogen te zijn met de nieuwe Ferrari. Schumacher was al net zo enthousiast. Ferrari heeft de afgelopen races gereden met een hybride model. De F2005 zou pas in Barcelona ingezet worden. Vanwege de tegenvallende resultaten bekijkt Ferrari echter of de wagen al in Bahrein haar debuut kan maken. Teambaas Jean Todt neemt eind deze week de beslissing.

Waar Schumachers voorkeur naar uitgaat, liet hij in het midden. De Duitser reed vandaag 81 ronden met de F2005. ,,Voor het eerst in de nieuwe auto rijden, is altijd erg speciaal. Het is nu nog interessanter dan anders, aangezien we het niet echt geweldig deden in Maleisië. Natuurlijk hadden Luca en Rubens me al veel over de nieuwe auto verteld, maar ik was erg benieuwd naar mijn eigen indruk. Het belangrijkste van een nieuwe auto is dat hij goed en snel is. Deze is dat gelijk allebei. Ik ben dan ook erg blij.”