De toeloop is massaal. Een kwartier voor de start van Mick Schumachers informele persbijeenkomst heeft zich al een grote groep journalisten achter Prema’s garage, het team waarvoor de Duitser dit seizoen debuteert in de Formule 2, verzameld. Over een hype gesproken.

Nee, op zoveel belangstelling heeft Sabine Kehm, ooit persvrouw van Michael Schumacher en nu in dezelfde rol verantwoordelijk voor de media-activiteiten van diens zoon, eigenlijk niet gerekend. Ze heeft een kleine tafel en zes stoelen klaargezet voor de gasten, een intieme setting. Op het laatste moment duikt ze nog ergens een houten bank op om het voor een aantal journalisten nog iets geriefelijker te maken.

Stipt om 13.15 uur wandelt Mick Schumacher vanuit de garage naar zijn plek achter de tafel. Eerst krijgen de Duitstalige media een kwartier de kans om vragen te stellen, daarna de Engelstalige. In de brandende zon scoort de vorige week net 20 jaar geworden coureur meteen een bonuspunt: hij heeft voor de gasten in zijn handen een batterij flesjes met koud water. Die vinden ook gretig aftrek.

Schumacher scoort punten bij het journaille. Foto: Motorsport Images

Copy-paste
De gelijkenissen met zijn wereldberoemde vader, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, zijn groot. Zelfde jukbeenderen, zachte stem. Hij heeft al een eigen logo en dezelfde sponsor Deutsche Vermogensberatung als pa. Schumacher junior pulkt tijdens het vragenvuur constant aan het eelt op zijn grote handen, speelt met het horlogebandje. Hij oogt bij zijn vuurdoop voor de wereldpers licht nerveus. Nog een overeenkomst: hij blijft aan de oppervlakte wat zijn antwoorden betreft. Ja, hij heeft ontzettend veel lol in het racen, kan met de druk omgaan en weet op welke punten hij zich moet verbeteren.

“Formule 2 is een stuk zwaarder dan Formule 3, vooral de bochtensnelheid.” Hier zit een coureur die klaar wordt gestoomd voor de Formule 1. Nicolas Todt is zijn manager, vader en FIA-president Jean zal een tweede Schumacher ongetwijfeld ook van harte welkom heten. Perfect voor de sport, Mick is als een zoon voor hem. Todt zag hem als kind groot worden, toen Schumi en hij de titels bij Ferrari aaneenregen. De band van de FIA-president met de familie Schumacher is bijzonder innig.

Michael geen enkele keer genoemd
Net als met Ferrari, dat de F2-debutant en F3-kampioen in het talentenprogramma heeft opgenomen en hem volgende week twee testdagen (ook één bij zusterteam Alfa Romeo) gunt. “Hartstikke mooi”, meent Schumacher. De naam van zijn vader, bijna niemand weet in welke conditie hij na zijn ski-ongeluk eind 2013 verkeert, wordt een half uur lang geen enkele keer genoemd. Het is een stilzwijgende afspraak. Alleen Mick, het heden, telt voor de Schumachers. De toestand van zijn vader blijft één van ’s werelds best bewaarde geheimen.

Foto: Motorsport Images