Hij heeft vandaag zijn eerste serieuze kilometers afgelegd. Nicky Pastorelli testte in Barcelona voor Jordan. Natuurlijk, Fernando Alonso was weer eens een keertje de snelste rijder met zijn Renault. De R25 is de afgelopen weken een topwagen gebleken. Maar vanuit Nederlands perspectief was de test van Nicky Pastorelli het nieuws van de dag.

De Rijswijker is benoemd tot testcoureur van Jordan (nog niet in Grand Prix-weekends). Vooralsnog was hij de langzaamste rijder in Barcelona. Daarbij moet worden opgemerkt dat Pastorelli slechts 29 rondjes draaide, zijn Jordan-collega's het veelvoudige.

,,Ik kwam hier voor en bespreking, en plotseling zat ik in de auto. Het ging best aardig, afgezien van een spin'', zei de Nederlandse coureur na afloop. ,,Ik reed in een wagen waarin ik eigenlijk niet zou rijden, dus het stoeltje was niet geheel op maat. Ik had ook geen helm bij me, maar Narain leende me gelukkig zijn helm. Het was een geweldige ervaring. En nu maar kijken wat er verder gebeurt.''

Volgens Colin Kolles, teammanager bij Jordan, wordt de komende dagen bekeken welke rol Pastorelli exact bij het team krijgt. Er zou zelfs een mogelijkheid zijn dat de Nederlander in Melbourne de derde wagen bestuurt. Daarnaast is er ook nog steeds de optie dat Pastorelli dit seizoen Champcars rijdt voor Team Walker.

Barcelona, 18 februari 2005:

1. F. Alonso Renault (M) 1:13.971
2. G. Fisichella Renault (M) 1:14.074
3. R. Schumacher Toyota (M) 1:16.518
4. N. Karthikeyan Jordan (B) 1:16.999
5. T. Monteiro Jordan (B) 1:17.560
6. N. Pastorelli Jordan (B) 1:24.731