Na zo’n anderhalf jaar bij Red Bull voelt Sergio Pérez zich al een stuk meer op zijn gemak bij het team. De Mexicaan stelt dat de inzichten van Red Bull hem veel hebben geholpen, ook op persoonlijk vlak.

Pérez kwam vorig jaar bij Red Bull terecht nadat zijn contract met Racing Point, dat in Aston Martin veranderde, verbroken werd. Het was een flinke stap voor Pérez, die van het middenveld naar een topteam sprong en mee moest doen om podiumplekken.

Dat lukte vorig jaar nog niet altijd even constant, dit seizoen heeft de Mexicaan al zijn waarde voor Red Bull bewezen. Pérez is na negen races de nummer twee in het kampioenschap en veroverde dit seizoen zijn eerste poleposition en schreef de prestigieuze Grand Prix van Monaco op zijn naam.

Lees ook: Pérez erop gebrand om ‘dingen recht te zetten’ in Silverstone

Het is aan de resultaten te zien dat Pérez zich meer op zijn gemak voelt in de auto, maar ook binnen het team. Dat hij er nu al anderhalf jaar zit, helpt daarbij. “Zeker, het helpt altijd om langer bij een team te blijven, dan gaan de zaken beter”, zegt Pérez. “Je hebt meer vertrouwen in het team, raakt bekend met de procedures van het team, weet hoe het team werkt, hoe zij denken over strategie en hoe zij het grotere geheel zien.”

“Dat is belangrijk als een team en dat heeft me veel geholpen”, voegt Pérez toe. Dat heeft hem op meerdere vlakken geholpen: “Met de ontwikkelingsrichting van de auto, de afstelling van mijn auto en wat ik doe”, aldus de teamgenoot van Max Verstappen.