Na dertien seizoenen neemt de Formule 1 aan het einde van het jaar afscheid van het Sauber-team. Vandaag werd bekend dat BMW vanaf 1 januari 2006 de scepter zwaait over het team. Dat de naam Sauber verdwijnt staat vast, het is alleen nog niet bekend onder welke naam het team verder zal gaan.


Met de verkoop is de toekomst van de 300 werknemers veiliggesteld. De thuisbasis van Sauber in Hinwil blijft dienst doen als een belangrijke plek voor BMW. Daarom is de Duitse motorfabrikant van plan om het aantal medewerkers op de fabriek te verhogen. Niet alleen voor het team, ook voor teambaas Peter Sauber valt het doek. Hij zal als adviseur verdergaan. Sauber is na BAR, Jordan en Jaguar het vierde F1-team in korte tijd dat een nieuwe eigenaar krijgt.

,,Voor Sauber is de deal met BMW een ideale oplossing voor onze twee idealen; ten eerste het verbeteren van de sportieve prestaties en ten tweede het creëren van een stabiele werkplek voor ozne medewerkers. De Formule 1 is de laatste tijd onderhevig aan veranderingen, de fabrikanten zijn een steeds grotere rol gaan spelen en dat maakt het moeilijk voor de kleinere teams", aldus de 61-jarige Peter Sauber.

,,Het is moeilijk geworden om het bedrijf gezond te houden en dat had zijn weerslag op de sportieve prestaties. Nu BMW het team overneemt is de continuïteit verzekerd. Gedurende 35 jaar heb ik mijn bedrijf door enkele woelige periodes geleid. Daarom is het een geruststellende gedachte het team in goede handen achter te laten, hopelijk gaat het een mooie toekomst tegemoet."